Acasă » Stiri » Ai locui intr-un castel? 5 hoteluri unde poti cunoaste viata de „sange albastru”

*pentru inscrierea la cursurile de turism organizate de Crrt Iasi completati formularele de mai sus

Galerie foto

dscn0257 dscn0258 dscn0261 dscn0262

NEWSLETTER

Pentru a te abona la newsletter-ul nostru, introdu adresa ta de email mai jos. Vei primi un email de confirmare!

Ai locui intr-un castel? 5 hoteluri unde poti cunoaste viata de „sange albastru”

O experienta unica este aceea de a locui intr-un castel. Fie ca sunt situate pe o plaja din Africa de Sud sau pe un domeniu rural scotian, inconjurate de gradini, aceste structuri, intotdeauna fascinante, reflecta istorie, traditii culturale bogate.

Castelul Skibo (Dornoch, Highlands, Scotia)

La 64 km nord de Inverness, in Scotia, se afla Castelul Skibo, al carui domeniu se intinde pe o suprafata de 7.500 de acri. Original botezat Schytherbolle in secolul al 10-lea de catre locuitorii celtici, Skibo a fost si locuinta de vara a maganatului american Andrew Carnegie. Acesta a cheltuit o suma importanta pentru a reconditiona vechea cetate, care se afla pe punctul de a se dezintegra.
Domeniul dispune de un spa de lux si o piscina, construite dupa planurile originale ale lui Carnegie, inca din 1900, precum si terenuri de golf. Sunt disponibile, de asemenea, o serie de alte activitati destinate membrilor privilegiati ai clubului si oaspetilor din afara, precum ciclism, tir cu arcul, drumetii si pescuit, toate in aerul proaspat din Highlands-ul scotian.Pentru a adera ca membru se plateste o taxa de 37.784 dolari; cotizatia anuala este de 12.106 dolari, iar costul unei camere pleaca de la 1.550 dolari.

Amberley Castle (West Sussex, Anglia)

Inconjurat de un zid medieval de 18 metri, castelul Amberley  din regiunea West Sussex se bucura de o istire de peste 900 de ani. Structura, care dateaza inca din anul 1103, se afla in mijlocul unor gradini luxuriante care se intind pe 12 acri si doua lacuri.
Camerele sunt dotate cu mobilier antic dar luxos si abunda de elemente arhitecturale. Membrii si oaspetii domeniului se pot destinde pe terenul de golf, la tenis sau isi pot rezerva cina sau masa de pranz la vestitul Mistletoe Lodge, o casa la inaltime avand ca baza mai multi copaci, accesibila printr-un pod de funie. Costul unei camere porneste de la 377 de dolari.

Le Château Frontenac (Quebec, Canada)

Se poate spune ca este hotelul cel mai fotografiat din lume.Le Château Frontenac, aflat in patrimoniul UNESCO, reprezinta o prezenta iconica a orasului Quebec si a detine un loc important in istoria sa.
In interior, hotelul dispune de coridoare lungi de peste sapte mile si aproape 2.000 de ferestre, inclusiv cele care au vedere la raul Saint-Lawrence sau gradinile interioare. Pretul camerelor porneste de la 194 de dolari.

Citeste mai departe :

http://www.wall-street.ro/slideshow/Lifestyle/133840/ai-locui-intr-un-castel-cinci-hoteluri-unde-poti-cunoaste-viata-de-sange-albastru/3/le-ch-teau-frontenac-quebec-canada.html#anchor-of-navigator

Sursa: www.wall-street.ro