Acasă » Stiri » Cati turisti straini au vizitat Romania in primele 5 luni?

*pentru inscrierea la cursurile de turism organizate de Crrt Iasi completati formularele de mai sus

Galerie foto

dscn0257 dscn0258 dscn0261 dscn0262

NEWSLETTER

Pentru a te abona la newsletter-ul nostru, introdu adresa ta de email mai jos. Vei primi un email de confirmare!

Cati turisti straini au vizitat Romania in primele 5 luni?

Sosirile vizitatorilor straini in Romania, inregistrate la punctele de frontiera, au fost in primele cinci luni din acest an de 2,659 milioane, in crestere cu 0,5% fata de perioada perioada similara a anului trecut, conform datelor publicate marti de Institutul National de Statistica (INS).

Majoritatea vizitatorilor straini provine din tari situate in Europa (94,6%). Din statele Uniunii Europene s-au inregistrat 62,7% din totalul sosirilor vizitatorilor straini in Romania.
Dintre statele Uniunii Europene cele mai multe sosiri s-au inregistrat din Ungaria (35,3%), Bulgaria (20,6%), Germania (9,1%), Italia (7,7%) si Austria  ( 4,7%).
In acelasi timp, plecarile vizitatorilor romani in strainatate, inregistrate la punctele de frontiera, au fost de 4,188 milioane, in scadere cu 1,4%, comparativ cu perioada ianuarie-mai 2011.
Mijloacele de transport  rutier au fost  cele mai  utilizate de vizitatorii romani pentru [lecarile in strainatate, reprezentand 73,9% din numarul total de plecari.
Sosirile inregistrate in structurile de primire turistica in primele cinci luni au insumat 2,419 milioane , in crestere cu 12,9% fata de cele din perioada similara a anului trecut.

Sosirile turistilor romani in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au reprezentat 76,7% din numarul total de sosiri, in timp ce turistii straini au reprezentat 23,3% din numarul total de sosiri.
Sosirile in hoteluri detin o pondere de 77% din totalul sosirilor in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare, in crestere cu  11,9% fata de perioada ianuarie-mai 2011.
Innoptarile inregistrate in structurile de primire turistica in perioada ianuarie-mai 2012 au insumat 5,063 milioane, in crestere cu 8,5%.
Innoptarile turistilor romani in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au reprezentat 78% din numarul  total de innoptari, in timp ce innoptarile turistilor straini au reprezentat 22%.

 

Citeste mai departe:http://www.dailybusiness.ro/stiri-turism/cati-turisti-straini-au-vizitat-romania-in-primele-5-luni-vezi-din-ce-tari-provin-78136/