Acasă » Stiri » Concurs de antreprenoriat in turism

*pentru inscrierea la cursurile de turism organizate de Crrt Iasi completati formularele de mai sus

Galerie foto

dscn0257 dscn0258 dscn0261 dscn0262

NEWSLETTER

Pentru a te abona la newsletter-ul nostru, introdu adresa ta de email mai jos. Vei primi un email de confirmare!

Concurs de antreprenoriat in turism

IMAG0131

Va invitam sa participati la competitia de proiecte a anului 2013 organizata in proiectul: CeReRe în Turism – Centre Regionale de Resurse în Turism și Servicii integrate pentru stimularea antreprenoriatului în sectorul turismului, Numar contract: POSDRU/92/3.1/S/61201 – Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013. Investeşte în oameni! adresata beneficiarilor serviciilor CRRT Iasi si care doresc sa investeasca in succesul unei afaceri in turism sau imbunatatirea acesteia .

In ce consta competitia: Selectarea planurilor de afaceri care vor fi premiate si sustinute, asistate in vederea initierii sau dezvoltarii unei afaceri existente .

Beneficii: Sprijin pentru dezvoltarea unui plan de afaceri de prima mana prin intermediul echipei de management a CRRT Iasi pentru cei care au beneficiat de serviciile centrului si care au idei cu potential comercial, competentele si cunostintele necesare.

Cei care au cele mai bune idei au sansa de a-si deschide afacerea prin intermediul CRRT Iasi.

Cine poate participa la competitie:

Persoanele care au absolvit cursurile de formarea profesionala privind dezvoltarea competentelor antreprenoriale sau care au participat la cursurile de dezvoltare a competentelor vocationale in cadrul CRRT Iasi;

Persoanele care au accesat serviciile de demarare a noilor afaceri si au finalizat procesul de utilizare a acestora in cadrul CRRT Iasi.

Criterii de eligibilitate:

–       Varsta minima 18 ani;

–       Beneficiari ai serviciilor CRRT Iasi;

–       Pentru competitia de creare de noi afaceri echipa castigatoare va avea cel putin un membru care va indeplini conditiile, in calitate de director;

–       Membrii personalului CRRT Iasi, reprezentantii din cadrul proiectului nu se pot inscrie in competitie pe toata durata desfasurarii acesteia;

–       Persoanele sau echipele care au deja asigurat capitalul din alte surse(numerar generat din venituri din vanzari sau contracte, gant-uri de cercetare si fonduri personale sau familiale) trebuie sa comunice sumele si sursele in mod clar in formularul de inscriere;

–       Concurentii inscrisi trebuie sa descrie prin intermediul proiectului o afacere sau o activitate( in cadrul afacerii pe care o detin) intru- totul noi. Proiectele care depasesc sfera domeniului competitiei nu sunt valide.

Domeniul competitiei:

Desfasurarea sau initierea unei afaceri in sectorul turistic precum cazare, restaurante, vanzare cu amanuntul, transport turistic, tour operatori, ghizi, si agenti de turism, consultanti in marketingul si promovarea activitatii turistice, organizarea serviciilor de agrement, oferirea de consultanta in domeniul turismului, servicii de auditare pentru cresterea calitatii produselor si serviciilor turistice.

Desfasurare competitiei

Consta in trei etape disticte de selectare/evaluarea a proiectelor de catre o comisie formata din: managerul de proiect, coordonatorul de proiect, reprezentantii CRRT Iasi.

Fiecare inscriere in competitie va fi evaluata in mod independent de catre cei 3 membrii ai comisiei de evaluare iar fiecare idee va primi un punctaj pentru claritate pietei de desfacere, realitatea produsului sau serviciului, prezentarea ca atare.

Ideiile care creeaza beneficii sociale si de mediu prin raportare la produsele, procesele sau serviciile existente vor primi puncte suplimentare, in masura in care reusesc acest lucru.

Pentru a fi validata admiterea in etapa urmatoare, participantul trebuie sa obtina un punctaj minim format ca suma a evaluarilor la fiecare criteriu.

Competitia se poate castiga individual sau ca membrii ai unei echipe.

In etapa finala participantii vor beneficia de asistenta unui mentor profesionist, vor alcatui un plan de afaceri mai detaliat si vor cauta sa atraga investitii.

Fiecare echipa trebuie sa-si desemneze un reprezentant in concurs responsabil cu intreaga comunicare cu organizatorii competitiei. In cazul in care echipa castiga competitia cecul de incasare al premiului va fi intocmit doar pe numele reprezentantului in concurs, membrii echipei fiind singurii responsabili pentru convenirea in prealabil a modului in care suma primita drept premiu va fi utilizata sau impartita.

CRRT Iasi nu poate fi implicat in nici o disputa pe marginea acestor aspecte.

Acordarea premiilor:

–       Participantii inscrisi trebuie sa indeplineasca critetiile de eligibilitate, sa completeze formularele de inscriere, sa predea proiectele pana la data comunicata de organizator si sa obtina la evaluarea planului de afaceri punctajul minim raportat la fiecare etapa;

–       Premiile se acorda in ron.

Informatii suplimentare si inscrieri la:

Centrul Regional de Resurse in Turism Iasi:

Tel. fix:  0332/730 183

Mobil:    0723.646.100

E-mail:   razvan.busuioc@fundatia-amfiteatru.ro

               alexandra.samsonescu@fundatia-amfiteatru.ro