Acasă » Stiri » Congresul European de Turism Rural, la Piatra Neamţ.

*pentru inscrierea la cursurile de turism organizate de Crrt Iasi completati formularele de mai sus

Galerie foto

dscn0257 dscn0258 dscn0261 dscn0262

NEWSLETTER

Pentru a te abona la newsletter-ul nostru, introdu adresa ta de email mai jos. Vei primi un email de confirmare!

Congresul European de Turism Rural, la Piatra Neamţ.

În perioada 7-10 octombrie, în oraşul de sub Pietricica se vor întâlni specialişti din domeniul turismului din ţară şi străinătate, reprezentanţi ai asociaţiilor de profil și ai autorităţilor publice centrale şi locale.

„Turismul inovativ – o nouă viață pentru zonele rurale” este tematica viitorului Congres European de Turism Rural (ECRT) ce va avea loc la Piatra Neamţ.

Prioritatea ministerului pentru turismul rural este de a creşte numărul de înnoptări, de la o medie de 2,4 nopţi petrecute de fiecare turist în pensiuni la minimum 3-4 nopţi. Putem face acest lucru, în primul rând, printr-o mai bună informare a potenţialilor turişti. Dacă ei vor şti exact ce activităţi pot desfăşura în destinaţiile alese, vor rezerva mai multe zile pentru sejurul lor“,a declarat Cristian Bărhălescu, secretar de stat pentru turism în cadrul MDRT.

La Piatra Neamţ sunt aşteptaţi peste 250 de invitaţi, iar discuţiile vor cuprinde teme referitoare la natură, gastronomie şi moștenire culturală. În timpul congresului, este organizat un târg internaţional de turism rural, unde vor fi prezentate oferte ale agenţilor economici din domeniu și produse tradiţionale.

 

Sursa articol: www.adevarul.ro