Acasă » Stiri » Festivalul „Intalniri Bucovinene” de la Campulung Moldovenesc a ajuns la a XXIII-a editie

*pentru inscrierea la cursurile de turism organizate de Crrt Iasi completati formularele de mai sus

Galerie foto

dscn0257 dscn0258 dscn0261 dscn0262

NEWSLETTER

Pentru a te abona la newsletter-ul nostru, introdu adresa ta de email mai jos. Vei primi un email de confirmare!

Festivalul „Intalniri Bucovinene” de la Campulung Moldovenesc a ajuns la a XXIII-a editie

Municipiul Câmpulung Moldovenesc se pregăteşte să găzduiască spre finalul acestei săptămâni un eveniment cultural important, care a ajuns la ediţia cu numărul XXIII. Este vorba despre Festivalul Internaţional de Folclor ”Întâlniri bucovinene”, ce va avea loc în perioada 19-22 iulie 2012.

Iniţiată în anul 1990, manifestarea, are o desfăşurare anuală itinerantă în Polonia, Ungaria, Ucraina, Slovacia şi România, reunind interpreţi din aceste ţări cu origini bucovinene. Potrivit primarului municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, la acest festival, considerat unul dintre cele mai importante festivaluri de folclor din Europa, participă formații și ansambluri folclorice ai căror membri au origini bucovinene, și pe care viața i-a dus departe de Bucovina, dar nu și-au uitat datinile și folclorul străbun.

Festivalul desfășurat la Câmpulung Moldovenesc, cuprinde spectacole folclorice de muzică și dansuri autentice pe durata a 4 zile, susținute de artiști amatori români și străini, dar bucovineni la origine, precum și artiști profesioniști consacrați, veniți ca invitați în cadrul evenimentului.

 

Sursa articol: http://www.newsbucovina.ro/turism/44513/festivalul-intalniri-bucovinene-de-la-campulung-moldovenesc-a-ajuns-la-a-xxiii-a-editie