Acasă » Stiri » Festivalul Păstrăvului la Ciocănești, 15-19 august 2012

*pentru inscrierea la cursurile de turism organizate de Crrt Iasi completati formularele de mai sus

Galerie foto

dscn0257 dscn0258 dscn0261 dscn0262

NEWSLETTER

Pentru a te abona la newsletter-ul nostru, introdu adresa ta de email mai jos. Vei primi un email de confirmare!

Festivalul Păstrăvului la Ciocănești, 15-19 august 2012

Între 15-19 august, de Sfânta Maria, are loc Festivalul Naţional al Păstrăvului unde puteți asista la concursuri de pescuit păstrăv, lipan şi lostriţă, peşti din ce în ce mai rari și demonstraţii de plutărit.

Festivalul este deja cunoscut national dar și international, datorită sătenilor și primarului Tomoioagă din Ciocănesti, fiind singurul festival al pastravului din Europa, unde din ce in ce mai mulți turiști dar și pescari vin anual in numar aşa de mare, că depășesc sătenii.

Conform obiceiului, la intrarea in sat turiștii sint intimpinati cu piine si sare, iar flăcăii satului traversează localitatea călare. În timpul festivalului sunt organizate concursul de pescuit, un concurs de gătit, altul pentru cea mai frumoasa gradina cu flori sau cea mai frumoasa gospodarie si cel mai frumos port popular, dar si un concurs de snoave si glume pescaresti. Pe linga acestea, programul include o degustare de vin si gratar la marginea padurii, plimbare cu pluta pe râul Bistrița, foc în aer liber seara, cu muzica si dans.

Vezi programul evenimentului: http://www.antrec.ro/index.php?view=details&id=8:festivalul-national-al-pastravului-ciocanesti-suceava&option=com_eventlist&Itemid=31&lang=ro