Acasă » Stiri » Frumusetile Transilvaniei prin ochii unui strain

*pentru inscrierea la cursurile de turism organizate de Crrt Iasi completati formularele de mai sus

Galerie foto

dscn0257 dscn0258 dscn0261 dscn0262

NEWSLETTER

Pentru a te abona la newsletter-ul nostru, introdu adresa ta de email mai jos. Vei primi un email de confirmare!

Frumusetile Transilvaniei prin ochii unui strain

Daca noi, ca locuitori ai Romaniei, nu suntem capabili sa apreciem ceea ce ne poate oferi tara noastra, este bine ca din cand in cand exista cate un vizitator strain care sa gaseasca si sa evidentieze frumusetile printre care traim si sa le aprecieze la adevarata lor valoare.

Intr-un editorial numit „Pierdut in Transilvania”, un jurnalist al cunoscutei publicatiiFinancial Times, Clive Aslet, face reclama mai bine Transilvaniei decat autoritatile romane. El a ramas impresionat de frumusetile locului, de padurile imense, de salbaticia asezarilor rurale.

Ziaristul a vazut Valea Verde din judetul Mures, s-a plimbat prinPiata Sfatului din Brasov si i-a cunoscut pe oamenii din comuna Zabala, in Covasna.

El a fost insotit in calatoria sa de Paul Lister, fondatorul „European Nature Trust”, o organizatie nonguvernamentala care militeaza pentru conservarea spatiilor verzi neatinse inca de urbanizare, precum Muntii Carpati. Cele mai minunate dintre toate aceste bogatii sunt padurile. In general, vizitatorii vad doar o mica si distanta parte a acestora. Muntii Carpati formeaza un arc care traverseaza mai multe tari din Europa Centrala, insa partea romaneasca este cea mai bogata in biodiversitate”, apreciaza Clive Aslet, care mentioneaza in editorialul sau si pericolele ce pot distruge aceste bogatii: exploatarea forestiera ilegala si coruptia din tara noastra.

Lister este de parere ca zona ar trebuie sa fie vazuta ca echivalentul Parcului National Yellowstone, iar unul dintre motive ar fi ca aici se afla cei mai multi ursi bruni in Europa.

Continuare articol: http://www.stiri-turism.com/2011/11/07/frumusetile-transilvaniei-prin-ochii-unui-strain/

Sursa foto: http://blog.smartfm.ro