Acasă » Stiri » Lobby pentru turismul în casele ţărăneşti din Transilvania

*pentru inscrierea la cursurile de turism organizate de Crrt Iasi completati formularele de mai sus

Galerie foto

dscn0257 dscn0258 dscn0261 dscn0262

NEWSLETTER

Pentru a te abona la newsletter-ul nostru, introdu adresa ta de email mai jos. Vei primi un email de confirmare!

Lobby pentru turismul în casele ţărăneşti din Transilvania

 Un austriac a venit în România acum 12 ani, iar acum, aduce turişti străini în casele vechi    din Transilvania şi Maramureş. Despre turismul rural de la noi spune că este de-abia la început, dar turiştii vor să dea cu coasa sau să guste pâine caldă din cuptor.În reportajul „Wild Carpathia” al celor de la Travel Channel, Prinţul Charles mărturişeşte că genealogia arată că este descendent al lui Vlad Ţepes şi că are o legătură cu România, iar la fiecare vizită nu ratează satele din Transilvania. Stilul simplu de viaţă al oamenilor din zonă pare să-l fi atras nu doar pe Prinţul Charles, ci şi pe turiştii care preferă, în locul hotelurilor de cinci stele, case ţărăneşti renovate, într-un sat din vasta Românie, undeva în Transilvania.

„Germanii şi austriecii ştiau doar lucruri rele despre România: Ceauşescu, orfelinate, ţigani…”

Christian Harfmann avea 34 de ani când şi-a părăsit locul de muncă din domeniul pubilicităţii din Austria pentru a se alătura unei fundaţii caritabile. Asta se întâmpla în 2000, atunci când a luat pentru prima oară contact cu România.
„Primele impresii nu au fost prea plăcute, dar am decis să învăţ mai multe despre această ţară. Foarte curând am fost impresionat de satele originale şi viaţa arhaică de la ţară. Şi din moment ce iubeam casele vechi – de exemplu, am restaurat o veche fermă din lemn din Austria timp de 15 ani – am fost repede prins de ideea de a face acelaşi lucru în Transilvania. Am început să vizitez această ţară frumoasă în 2000 şi mi-am dat seama că ar putea fi o idee bună să aduc turişti din ţările vestice ale Europei. Atunci, germanii şi austriecii ştiau doar lucruri rele despre România: Ceauşescu, orfelinate, ţigani”, a povestit pentru ECONOMICA.NET, Christian Harfmann.
Aşa că, pe lângă agenţia de turism pe care o avea deja – Transylvania Travel, din 2007, Harfmann s-a apucat de închiriat case din Transilvania rurală pe un site separat, despre care spune că este mai mult un hobby decât un business. Şi nu vorbim aici de pensiunile construite în ultimii ani, ci de casele care păstrează trecerea timpului. Proiectul „Casa în natură”, realizat cu un prieten din Sibiu, îşi propune că susţină turismul din zonele rurale ale ţării şi să dezvolte noi variante de venituri pentru populaţia din zonă. Doar atunci când se face o rezervare în mod concret se percepe un comision. Agenţia lui Harfmann se ocupă de plată şi de livrarea documentelor de călătorie. Proprietarii vor avea foarte puţin de lucru în ceea ce priveşte comunicarea şi aranjamentele.

„În Austria, turismul rural este o obişnuinţă, în timp de în România de-abia se dezvoltă. Vizitatorii străini cunosc aceste tipuri de cazare din alte vacanţe şi caută şi în România case din zone rurale”, mai spune Harfmann. În ţări precum Marea Britanie, Franţa sau Spania, închirierea caselor vechi, tradiţionale, dar recondiţionate şi reamenajate, este ceva obişnuit, în timp ce la noi acest fenomen ar putea prinde amploare.

Citeşte mai departe:

http://economica.rtv.net/un-austriac-aduce-turisti-straini-in-casele-taranesti-din-transilvania_27325.html

Sursa : www.economica.rtv.net