Acasă » Stiri » Muzeul Taranului Roman, printre atractiile turistice recomandate de The New York Times

*pentru inscrierea la cursurile de turism organizate de Crrt Iasi completati formularele de mai sus

Galerie foto

dscn0257 dscn0258 dscn0261 dscn0262

NEWSLETTER

Pentru a te abona la newsletter-ul nostru, introdu adresa ta de email mai jos. Vei primi un email de confirmare!

Muzeul Taranului Roman, printre atractiile turistice recomandate de The New York Times

Muzeul Taranului Roman din Bucuresti se numara printre atractiile turisitice recomandate de cotidianul The New York Times, care prezinta succint exponatele muzeului si recomanda vizitarea expozitiei „Ciuma” si a magazinului de suveniruri adapostite in cladirea de pe Soseaua Kiseleff.

Ocupand o cladire de la inceputul secolului al 20-lea, care poarta semnatura arhitectului Nicolae Ghica-Budesti, Muzeul Taranului Roman adaposteste mobilier, utilaje agricole, costume, crucifixe, tapiserii, textile si cateva icoane foarte frumoase, scrie The New York Times, citat de Mediafax.

In mod surprinzator, o mare parte din aparent primitivele echipamente tehnologice de la primul etaj al muzeului sunt in continuare functionale si, alaturi de multe alte obiecte pastrate pe acelasi nivel al muzeului, ilustreaza stilul de viata al comunitatii rurale romanesti, se mai spune in materialul postat pe site-ul cotidianului.

Publicatia aminteste si faptul ca, in timpul perioadei comuniste, cladirea a gazduit Muzeul Partidului Comunist Roman, a Miscarii Revolutionare si Democratice din Romania.

 

Sursa articol: http://www.dailybusiness.ro/stiri-turism/muzeul-taranului-roman-printre-atractiile-turistice-recomandate-de-the-new-york-times-79995/