Acasă » BLOG » Oare să dau „join”?

*pentru inscrierea la cursurile de turism organizate de Crrt Iasi completati formularele de mai sus

Galerie foto

dscn0257 dscn0258 dscn0261 dscn0262

NEWSLETTER

Pentru a te abona la newsletter-ul nostru, introdu adresa ta de email mai jos. Vei primi un email de confirmare!

Oare să dau „join”?

Facebook ne schimbă viața în fiecare zi. Dependenți de like-uri, post-uri, tag-uri și event-uri, ne implicăm mereu în rețelele sociale, simțindu-ne deodată datori să devenim parte a acestui grup mare, mare de milioane de oameni. Și tot așa, uităm de ce se întâmplă afară, în lumea noastră reală, de care ne lepădăm din ce în ce mai des odată cu apariția comunităților virtuale.

Dar trebuie să le recunoaștem și lor meritele. Cum altfel ai putea da „join” din fotoliul tău de acasă, la miez de noapte, anunțându-l pe organizatorul event-ului că vei fi acolo, fără doar și poate? Pentru că despre event-uri voiam să vorbesc și voiam să mă refer chiar la cele care se desfășoară afară și la care lumea dă join și la propriu și la figurat.

Acum îi spunem event, dar până nu demult participai, ca tot omul, la desfășurarea unui eveniment. Indiferent că era o expoziție, o lansare de carte, un spectacol, o conferință sau un meci de fotbal, toate se numeau evenimente. Și încă se mai numesc pentru cei mai mulți dintre noi, care încă nu au microbul Facebook bine definit în sânge și englezismele întipărite în vorbirea de zi cu zi.

Și dacă tot vorbim despre evenimente, nu e nimic mai frumos decât să participi la unul. De fapt, da, este ceva mai frumos. Să te implici în organizarea acestuia. La început pare de vis, te simți deținător al puterii absolute, dai sfaturi și ordine și crezi că totul va decurge așa simplu până la final. De fapt, cu cât lucrurile ajung mai aproape de ziua Z, sentimentele încep să se schimbe și să ți se pară cea mai îngrozitoare sarcină. Tensiunea crește, lucrurile se precipită, nimeni nu-și mai știe locul și atribuțiile și totul pare să se transforme în haos. E o iluzie. De fapt, acesta nu e decât semnul cel mai sigur că evenimentul pe care-l pui la cale o să fie așa cum ți-ai imaginat când i-ai creionat schița pe hârtie. Și , de fapt, ceea ce urmează e cel mai frumos. Satisfacția post-eveniment e cea care îți dă încredere în tine și te face să-ți dai seama că abia aștepți un alt eveniment. Practic, devii dependent de această doză de mulțumire care îți invadează sufletul fix după ce totul s-a încheiat.

Nu pot să spun decât că în cazul meu, experiența personală își spune cuvântul. În turism, evenimentele sunt tare frumoase. Studentă în internship, am participat la două experiențe de acest gen. Indiferent că a fost un spectacol care să te facă să călătorești către porțile Iașului de altădată sau că am pus la cale cu o echipă extraordinară Săptămâna Turismului la Iași, am simțit că a meritat.

Și până la urmă, de ce să mergem la evenimente? Pentru că ești în mijlocul acțiunii, pentru că interacționezi cu oamenii și afli lucruri noi și rămâi cu o amintire. Mai ales tot ce ține de turism poate să-ți deschidă ochii către alte orizonturi, poți să înveți o grămadă de chestii sau să declanșezi o idee nouă pe care poți să o pui în practică. Fie că ești organizator sau participant, evenimentele îți aduc aminte că se întâmplă lucruri în jurul tău de care ar trebui să profiți.

„Event-urile” sunt bune și de aceea trebuie să fii acolo. Să te implici, să vezi, să povestești și altora și să știi cât mai multe. Eu una aștept un târg de turism care să mă surprindă cu activități faine și subiecte de actualitate din domeniu.

Tu de când nu ai mai participat la un eveniment?

 

Firuța Slevoacă

Sursa foto: http://www.invent.md