Acasă » BLOG » Paradisul copiilor – „Arca lui Noe” Iasi

*pentru inscrierea la cursurile de turism organizate de Crrt Iasi completati formularele de mai sus

Galerie foto

dscn0257 dscn0258 dscn0261 dscn0262

NEWSLETTER

Pentru a te abona la newsletter-ul nostru, introdu adresa ta de email mai jos. Vei primi un email de confirmare!

Paradisul copiilor – „Arca lui Noe” Iasi

Zeci de copii viziteaza zilnic parcul „Arca lui Noe”, de la Barnova, loc in care pot hrani animalutele din miniferma, se pot juca in parcul de distractie special amenajat, pot picta sau impleti, iar doritorii iau lectii de limba engleza • Programul este de luni pana duminica, iar intrarea costa 3 lei • „Parcul acesta a fost amenajat cu voluntari din Olanda si este functional de doi ani. Vin foarte multi copii din sat, dar si din oras, în vizita cu gradinita, centre de zi, cluburi de copii sau cu familia, sa vada miniferma”, a spus Elless van der Beek, cea care a infiintat parcul
Zeci de copii viziteaza zilnic parcul de la Barnova, loc in care pot hrani animalutele din miniferma, se pot juca in parcul de distractie special amenajat, pot picta sau impleti, iar doritorii iau lectii de limba engleza. Miniferma de la Barnova, „Arca lui Noe„, este un proiect al Fundatiei Izvor, infiintata de doua olandeze, Elless van der Beek si Erica Hijkoop. Parcul a fost dat in functiune acum doi ani si primeste zilnic vizita a aproximativ 50 de copii din sat sau din oras, care merg in cadru organizat, cu gradinita, centre de zi, cluburi de copii sau cu familia pentru a se distra. Miniferma are atat animalute, precum iepuri, porcusori de Guineea, broaste testoase, cat si un parc de joaca pentru copii, care a fost sponsorizat in cea mai mare parte de organizatii non-profit din Olanda. Elless van der Beek are grija atat de parc, cat si de micutii care merg sa se distreze. „Am venit acum 17 ani cu un grup, într-o vacanta la Targu Mures, la un spital, unde am stat cu copii abandonati. Pe vremea aceea lucram în învatamant, dar cand m-am întors în Olanda mi-am pierdut locul de munca, asa ca am hotarat sa ma întorc pentru un an in Romania. Nu-mi pare rau ca am ramas si cu atat mai mult imi place ceea ce fac. Imi plac copiii si imi place sa ajut. Miniferma a fost amenajata cu voluntari din Olanda si este functionala de doi ani”, a spus Elless. Copiii sunt incantati de parcul de distractii. O parte dintre ei stau chiar si peste noapte cu familia, cazati intr-o rulota, pentru o suma de 25 de lei pe noapte. „Conditiile sunt saracacioase si nu multi sunt cei care raman. Ne-am dori sa facem ceva in acest sens, dar avem nevoie de ajutor. Sunt persoane care stau aici pana tarziu si ne-am dori sa facem locul cat mai primitor. Copiii vin plini de viata, se dau in trambuline, apoi in topogane si, cand obosesc, se joaca la nisip. Este o placere sa lucrezi cu ei pentru ca sunt minunati”, a adaugat Elless van der Beek.
Si batranii sunt o prioritate
Inca de acum 12 ani, Elless a luat sub acoperisul sau patru persoane cu deficiente mentale si comportamentale care locuiesc si acum impreuna cu ea. Dar nu s-a oprit aici. Impreuna cu Fundatia Izvor, din care face parte, are grija de cinci fetite cu probleme comportamentale si de vorbire, care stau intr-un apartament din Iasi, dar si de doua centre de plasament atat pentru tineri, cat si pentru persoane de varsta a treia. „Avem grija de doua centre de plasament pentru tineri si copii, un hospis (batrani in ultimul stadiu de viata – n.r.) si un proiect pentru persoane de varsta a treia, care primesc la domiciliu o masa calda pe zi „, a adaugat Elless.

 Sursa text : www.bzi.ro