Acasă » Stiri » Perla a turismului balnear romanesc, pusa la pamant

*pentru inscrierea la cursurile de turism organizate de Crrt Iasi completati formularele de mai sus

Galerie foto

dscn0257 dscn0258 dscn0261 dscn0262

NEWSLETTER

Pentru a te abona la newsletter-ul nostru, introdu adresa ta de email mai jos. Vei primi un email de confirmare!

Perla a turismului balnear romanesc, pusa la pamant

Statiunea Slanic Moldova este cea mai recenta „victima” a privatizarilor facute pe branci in turismul romanesc. Principala baza de tratament a „Perlei Moldovei”, cum a fost botezata in perioada comunismului, dotata cu celebrele bazine cu apa termala, a fost demolata in urma cu o luna. Cauzele „mortii subite” trebuie cautate in ultimul deceniu, marcat de numeroase schimbari la nivelul actionariatului, dezinteres fata de traditia si istoria locului si protectie zero din punct de vedere juridic in contractul de privatizare.

Sanatoriul balnear este singura cladire din fosta baza de fizioterapie a statiunii Slanic Moldova care mai sta in picioare. A scapat de la demolare, paradoxal, tocmai datorita haosului administrativ. Spre deosebire de baza de tratament, sanatoriul nu se afla in custodia Ministerului Turismului, ci in cel al Sanatatii. Acum, s-a mutat in cladirea sanatoriului o parte din echipament, iar clientii fideli, majoritatea pensionari ajunsi la Slanic in baza biletelor de tratament, au parte de proceduri marunte.

 

Asistentele medicale povestesc cum, pe vremea vechiului regim, baza de tratament avea peste 250 de angajati si peste 200 de paturi. Azi, sanatoriul mai are doar 20 de angajati si doar 38 de paturi. Ultimii salariati au acum o grija in plus. O Hotarare de Guvern emisa saptamana trecuta stipuleaza ca sanatoriul va trece din subordinea Ministerului Sanatatii in cea a Institutului National de Recuperare Medicina Fizica si Balneoclimatologie din Bucuresti.

Citeste mai mult: http://www.bzi.ro/perla-a-turismului-balnear-romanesc-pusa-la-pamant-314548