Acasă » Stiri » Primul hotel pe şine din România

*pentru inscrierea la cursurile de turism organizate de Crrt Iasi completati formularele de mai sus

Galerie foto

dscn0257 dscn0258 dscn0261 dscn0262

NEWSLETTER

Pentru a te abona la newsletter-ul nostru, introdu adresa ta de email mai jos. Vei primi un email de confirmare!

Primul hotel pe şine din România

Cazare în tren! Pare de necrezut. În Gara Societăţii Căilor Ferate Forestiere din Vişeul de Sus s-a inaugurat primul tren hotel staţionar din ţară, o garnitură formată din două vagoane de dormit, de clasa întâi, şi un vagon restaurant.  Vagoanele au fost fabricate în anii 1970 în fosta RDG  şi aduse în Maramureş din Bratislava, în urmă cu doi ani, iar garnitura trenului-hotel este completată cu o locomotivă cu abur fabricată în anii 50 la Uzinele Reşiţa

Trenul cu spaţii de cazare a fost garat definitiv la Vişeu de Sus, în Maramureş, de unde porneşte Mocăniţa spre Valea Vaserului.Turiştii se pot caza în cuşete la preţuri mai mici decât la pensiunile din zonă. Din gară, ei plecă apoi în excursii cu un alt tren: celebra Mocăniţă pe ecartament îngust, scrie turismistoric.

Am adus vagoanele tocmai din Slovacia, pentru că am vrut să oferim turiştilor confort, iar în România nu am găsit ceea ce căutam. Paturile montate în aceste vagoane sunt mai late, mai comode. Ne-a luat câteva luni pentru a finaliza lucrările de reabilitare a garniturii, pe care am ataşat-o unei locomotive cu aburi”, explică Vasile Coman, unul dintre patroni.

Hotelul de pe sine, din gura Vaii Vaser, a fost recondiţionat, revopsit, clasificat la trei stele, dispune de toate condiţiile necesare de cazare, şi păstrează patina de epocă.

Prin realizarea investiţiei, sprijinită financiar de Asociaţia elveţiano-germane „Sprijiniţi Valea Vaser”,  se doreşte creşterea numărului turiştilor din ţară şi din străinătate.
Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/primul-hotel-pe-sine-din-romania-are-trei-stele-si-pastreaza-patina-de-epoca_974534.html#ixzz21j188HGg