Acasă » Stiri » Proiectul pasaport

*pentru inscrierea la cursurile de turism organizate de Crrt Iasi completati formularele de mai sus

Galerie foto

dscn0257 dscn0258 dscn0261 dscn0262

NEWSLETTER

Pentru a te abona la newsletter-ul nostru, introdu adresa ta de email mai jos. Vei primi un email de confirmare!

Proiectul pasaport

Cererile pentru paşapoarte se vor depune, astfel, la punctele mobile care vor funcţiona în respectivele localităţi şi care vor putea şi să elibereze documentele solicitate. Fiecare punct mobil va fi înfiinţat prin ordin al prefectului, cu avizul Direcţiei Generale de Paşapoarte, potrivit proiectului. „Soluţia identificată presupune asigurarea unui complet mobil de preluare a datelor solicitanţilor de paşapoarte şi a condiţiilor de spaţiu şi iluminare în locaţia unde se va realiza primirea cererilor.
Completul mobil de preluare a datelor include un echipament de tip laptop, cititor de amprente, aparat foto şi accesorii preluare imagine (lămpi foto, umbrelă reflectorizantă, suport, ecran fundal), pad pentru preluarea semnăturii şi scanner documente. Pe echipamentul mobil va rula un modul offline de preluare a datelor minimale ale solicitanţilor, dezvoltat în cadrul aplicaţiei, ce nu necesită conectarea de la distanţă la Sistemul Informatic de Evidenţă a Paşapoartelor Simple (IDIS) şi asigură salvarea locală a datelor înregistrate. Totodată, modulul realizează şi criptarea datelor astfel încât acestea să nu poată fi copiate pe suport extern şi utilizate în alte scopuri. Aceste date vor putea fi încărcate în IDIS numai de pe echipamentul pe care au fost preluate, prin conectarea acestuia în reţeaua locală a serviciului public comunitar pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple; după încărcare, datele personale sunt şterse automat de pe echipamentul mobil, cu respectarea prevederilor legale şi politicii de securitate definite şi implementate la nivelul Direcţiei Generale de Paşapoarte”, se arată în expunerea de motive a proiectului Ministerului Administraţiei Publice şi Internelor (MAI).

Citeste mai departe http://ro.stiri.yahoo.com/proiect-pa%C5%9Fapoartele-vor-fi-eliberate-%C5%9Fi-%C3%AEn-alte-121333403.html

Sursa: http://ro.stiri.yahoo.com