Acasă » Stiri » ProIstoriaFest-Cetatea Enisala, singurul festival medieval intertenic din Dobrogea

*pentru inscrierea la cursurile de turism organizate de Crrt Iasi completati formularele de mai sus

Galerie foto

dscn0257 dscn0258 dscn0261 dscn0262

NEWSLETTER

Pentru a te abona la newsletter-ul nostru, introdu adresa ta de email mai jos. Vei primi un email de confirmare!

ProIstoriaFest-Cetatea Enisala, singurul festival medieval intertenic din Dobrogea

Singura cetate medievală din Dobrogea, Enisala, a fost construită pe un deal calcaros în a doua jumătate a secolului al XIV-lea de către genovezi, rivalii venețienilor și deținătorii monopolului navigației pe Marea Neagră. Plasată strategic la înălțime , cetatea era utilizată în scop militar, defensiv și de supraveghere a drumurilor de apă și uscat, denumirea sa transformându-se în timp.

Deși este o fortificație militară, Enisala este singura cetate medievală care mai există în zona Dobrogei, așezată pe un deal sub care se întinde o panoramă ce cuprinde lacurile Razim și Babadag și podișul Babadag. Enisala este încă un loc viu, unde legenda se împletește cu istoria și natura, făcând din cetate un punct turistic deosebit în nordul Dobrogei.

ProIstoriaFest- Cetatea Enisala este singurul eveniment din Dobrogea ce are ca scop unificarea trecutului istoric cu natura și prezentul. Programul celor două zile include nume mari din scena românească, parade medievale, meșteșuguri tradiționale, ateliere, cascadori, face-painting, concerte, laser-show, foc de artificii și multe alte surprize. Cultura medievală împletită cu modernul vor readuce la viață pentru două zile incandescente bătrâna cetate genoveză.

Sursa: www.inforegio.ro