Acasă » Stiri » România, dincolo de Dracula. Ce a descoperit un jurnalist spaniol în ţara noastră.

*pentru inscrierea la cursurile de turism organizate de Crrt Iasi completati formularele de mai sus

Galerie foto

dscn0257 dscn0258 dscn0261 dscn0262

NEWSLETTER

Pentru a te abona la newsletter-ul nostru, introdu adresa ta de email mai jos. Vei primi un email de confirmare!

România, dincolo de Dracula. Ce a descoperit un jurnalist spaniol în ţara noastră.

Publicaţia spaniolă El Pais a publicat astăzi un material amplu despre ţara noastră. „România fără Dracula” („Rumanía, más allá de drácula”) este un reportaj despre locuri mai puţin cunoscute străinilor. Jurnalistul care semnează materialul, Joan Gari, şi-a petrecut jumătatea lunii iulie în România. Itinerariul jurnalistului începe de la Târgovişte, trece prin Sibiu pentru ca în final să ajungă în capitală.

Într-un material intitulat „România, dincolo de Dracula” jurnalistul spaniol face un parcurs în România. Călătoria începe de la Târgovişte, căci spune jurnalistul „pentru a cunoaşte o ţară nu este de ajuns să vizitezi doar zonele turistice”, scrie El Pais.

„În realitate, trebuie să cauţi un itinerariu în care viaţa şi cultura tradiţională încă sunt înfloritoare”, scrie jurnalistul spaniol, care menţionează că şi-a petrecut a doua jumătate a lunii iulie în România, chiar în perioada referendumului. Referendum organizat, scrie jurnalistul, „pentru a stabili continuitatea preşedintelui Traian Băsescu”.

„Traseul începe din Târgoviște, fosta capitală a țării, care se află la o oră de București.  Aceasta este o capitală liniștită de provincie. Mulţi dintre imigranţii români din Spania, mai ales din Madrid şi din Castellón, sunt din Târgovişte”, scrie jurnalistul, care trece în revistă o serie de atracţii turistice ca Mănăstirea Dealu.

Cioran, în atenţia spaniolilor

Traseul parcurs de acesta aminteşte de Călimăneşti, Mănăstirea Cozia şi mai apoi Sibiu, fără a uita însă de Răşinari, locul unde s-a născut Emil Cioran. „Nu am găsit decât bustul în faţa casei natale şi o placă. Casa este acum proprietate privată”, mai scrie jurnalistul care trece în revistă şi câteva lucruri despre pesimismul lui Cioran. Cât despre diferenţele regăsite, acesta precizează că Transilvania se remarcă prin bogăţia sa.

 
Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/romania-dincolo-de-dracula-ce-a-descoperit-un-jurnalist-spaniol-in-tara-noastra_1000694.html#ixzz26FPb4Z96