Acasă » Stiri » Safari Park la Păltinoasa si partie de schi in Calimani

*pentru inscrierea la cursurile de turism organizate de Crrt Iasi completati formularele de mai sus

Galerie foto

dscn0257 dscn0258 dscn0261 dscn0262

NEWSLETTER

Pentru a te abona la newsletter-ul nostru, introdu adresa ta de email mai jos. Vei primi un email de confirmare!

Safari Park la Păltinoasa si partie de schi in Calimani

Presedintele Consiliului Judetean, Catalin Nechifor, a lansat  in prezenta secretarului de stat din Ministerul Turismului, Cristian Barhalescu, ideea infiintarii unu parc gen Safari la Paltinoasa. Un al doilea proiect de dezvoltare turistica a judetului ar avea in vedere amenajarea unei partii de schi in muntii Calimani.

Primul proiect vizat – parcul Safari – ar putea fi amenajat pe un teren identificat in comuna Paltinoasa, care face parte din patrimoniul Consiliului Judetean Suceava. Acesta are o suprafata de 96 de hectare, cuprinzand o zona forestiera, un teren agricol si o zona construita in perimetrul unei foste unitati militare. Catalin Nechifor a spus ca “incercam sa facem un proiect care sa nu coste foarte mult, un proiect care sa fie unicat in zona de est a Europei, o destinatie turistica care, cu costuri mici, poate insemna atragerea unui numar important de turisti si implicit un castig financiar important pentru turismul sucevean”. El nu a uitat sa spuna ca “Suceava, pe langa manastiri si parcuri, trebuie sa vina cu proiecte noi”, acestea contribuind semnificativ in viitor la dezvoltarea turismului local, avand in vedere resursele bogate de care dispune judetul nostru.

Cel de al doilea proiect il reprezinta amenajarea unei partii de schi in muntii Calimani, care, conform declaratiilor lui Catalin Nechifor constituie un “proiect inedit care se adreseaza pentru o alta categorie de turisti. Situat la o altitudine de 2000 de metri si avand versantii spre nord, Calimanii constituie un mare avantaj, intrucat sunt evitate multe costuri ce ar fi survenit daca aceste conditii favorabile construirii unei zone schiabile nu ar fi fost indeplinite indeajuns”, a precizat Nechifor.

 

Sursa articol: http://www.obiectivdesuceava.ro/v2/local/safari-park-la-paltinoasa-si-partie-de-schi-n-calimani-investitii-n-turism-anuntate-de-presedintele-cj-catalin-nechifor/