Acasă » Stiri » Statiunile balneare romanesti, ocolite de turisti

*pentru inscrierea la cursurile de turism organizate de Crrt Iasi completati formularele de mai sus

Galerie foto

dscn0257 dscn0258 dscn0261 dscn0262

NEWSLETTER

Pentru a te abona la newsletter-ul nostru, introdu adresa ta de email mai jos. Vei primi un email de confirmare!

Statiunile balneare romanesti, ocolite de turisti

In timp ce Litoralul a avut un sezon bun, statiunile balneare ale Romaniei nu reusesc sa isi castige gloria de alta data. In lipsa unor investitii serioase, turistii ocolesc statiunile romanesti, desi tara noastra detine o treime din resursele naturale curative ale Europei.

Presedintele Organizatiei Patronatelor din Turismul Balnear, Nicu Radulescu, a declarat pentru Radio Romania ca principala problema a investitorilor este Legea turismului.
Nicu Radulescu: Legea turismului, pe care o negociem de foarte multi ani, in care noi am propus niste facilitati pentru investitori, am propus un cadru de lucru intre noi si minister, bazat pe transparenta, prin cresterea rolului organizatiilor de turism in activitatea de promovare si de marketing a produsului turistic, ele nu au fost cuprinse si Legea turismului, care s-a discutat, s-a rediscutat, s-a amendat s.a.m.d., este si acum intr-o forma in care nu poate fi realmente implementata, pentru ca nu este ceea ce am vrut noi de la inceput, organizatiile.

Din 2009 turismul balnear a fost declarat prioritate, iar in 2010 a fost elaborata si o strategie nationala de turism balnear.

 

Sursa articol: http://portal.radioiasi.ro/statiunile-balneare-romanesti-ocolite-de-turisti-a75340.html