Acasă » Stiri » Top 10 metropole care atrag cei mai mulţi bani din turism

*pentru inscrierea la cursurile de turism organizate de Crrt Iasi completati formularele de mai sus

Galerie foto

dscn0257 dscn0258 dscn0261 dscn0262

NEWSLETTER

Pentru a te abona la newsletter-ul nostru, introdu adresa ta de email mai jos. Vei primi un email de confirmare!

Top 10 metropole care atrag cei mai mulţi bani din turism

Cele mai importante metropole din lume sunt nu numai centre financiare, economice şi culturale, ci atrag anual şi numeroşi turişti. Fără aceste oraşe globale, economia mondială ar fi la pământ, iar industria turismului aduce din ce în ce mai mulţi bani, de la un an la altul. IMOPEDIA.ro prezintă clasamentul oraşelor în care turiştii au cheltuit cei mai mulţi bani anul trecut, realizat de MasterCard.

10. Hong Kong
Suma lăsată de turişti în 2011 – 10,4 miliarde dolari

Vibrant şi cosmopolit, Hong Kong este considerat a fi printre cele mai sigure metropole din lume, fiind şi printre oraşele cu cel mai bine pus la punct sistem de transport în comun din lume. Cândva parte a Imperiului Britanic, Hong Kong este astăzi o metropolă a lumii, un important nod în sistemul economic mondial, în care se împletesc armonios elemente ale culturii chineze cu cele ale culturii britanice.

9. Singapore
Suma lăsată de turişti în 2011 – 10,8 miliarde dolari

Singapore este unul dintre cele mai apreciate oraşe asiatice, atât de turişti, cât şi de oamenii de afaceri. Numeroase companii americane şi europene au ales această metropolă pentru a-şi deschide un centru regional, datorită nivelului ridicat de civilizaţie şi curăţenie. După ce s-a separat de Malaezia, în 1965, Singapore a fost un model perfect de oraş din ce în ce mai înfloritor, de la an la an.

8. Madrid
Suma lăsată de turişti în 2011 – 11,8 miliarde dolari

Capitala Spaniei este centrul politic şi economic al ţării, dar şi o atractivă destinaţie turistică, astfel că anul trecut a fost vizitată de circa 23 milioane turişti. Madrid este un oraş animat, cu o bogată viaţă de noapte, nenumărate baruri şi restaurante, dar şi cu numeroase atracţii turistice.

7. Los Angeles
Suma lăsată de turişti în 2011 – 12,5 miliarde dolari

Los Angeles se clasează printre cele mai bogate oraşe din lume, dar şi printre cele mai puternice şi influente metropole. Los Angeles este un oraş turistic, dar şi un important centru de afaceri, aşa că nu e de mirare că anul trecut numărul vizitatorilor a fost unul record, de 26,3 milioane turişti.

6. Sydney
Suma lăsată de turişti în 2011 – 13,8 miliarde dolari

Sydney rămâne definiţia australiană a superlativului absolut: este cel mai mare oraş, cel mai mare centru industrial, cultural şi financiar, cel mai mare port, cel mai mare nod de comunicaţie, deţine în centru cea mai mare aglomeraţie de zgârie-nori, magazine galerii şi restaurante.

5. Frankfurt
Suma lăsată de turişti în 2011 – 14 miliarde dolari

Frankfurt pe Main este unul dintre cele mai importante şi mai dinamice centre financiare din Europa. Cel mai mare oraş din regiunea Rhein-Main, Frankfurt reuşeşte să îi uimească pe turiştii veniţi pentru prima oară prin înălţimea clădirilor şi numărul mare de zgârie-nori. Acest fapt i-a atras comparaţia cu Manhattan, astfel că metropola germană a fost supranumită „Mainhattan”.

Vezi cine se află pe primele locuri: http://media.imopedia.ro/stiri-imobiliare/top-10-metropole-care-atrag-cei-mai-multi-bani-din-turism-19763.html?utm_source=casamea&utm_medium=banner&utm_campaign=stirimari_poza&utm_content=cross