Acasă » BLOG » Tu ce vrei să te faci când crești mare?

*pentru inscrierea la cursurile de turism organizate de Crrt Iasi completati formularele de mai sus

Galerie foto

dscn0257 dscn0258 dscn0261 dscn0262

NEWSLETTER

Pentru a te abona la newsletter-ul nostru, introdu adresa ta de email mai jos. Vei primi un email de confirmare!

Tu ce vrei să te faci când crești mare?

Când am ajuns prima oară în Iași, oraș romantic al parfumului de tei și al poeziei lui Eminescu, nu știam mai nimic despre acesta, în afară de locația gării și drumul spre Universitate pe care mi-l arătase o prietenă. Mi se părea un oraș mare, al infinitului, cu zeci de numere de autobuz și cu forfotă continuă, care părea să nu se domolească nici măcar pe timpul nopții. A fost destul de cu impact, dar m-am îmbărbătat și mi-am zis că trebuie să mă adaptez condițiilor.

După un timp, terminasem o facultate și nu pot să spun că în cei trei ani lucrurile se schimbaseră foarte mult. Cunoșteam acum numerele de autobuz și care e traseul fiecăruia, nu mă mai înspăimânta zgomotul tramvaielor și simțeam că Iașul e a doua mea casă. Însă rămăsese același semn de întrebare care plana deasupra orașului, în esența sa. Nu îl cunoșteam, nu îl simțeam aproape.

Apropierea de turism m-a făcut să înțeleg mai multe decât aș fi crezut. Nu am terminat o facultate de profil și nu știam mai nimic când m-am înscris în cadrul unui internship de la Centrul de Informare Turistică din Iași. Mi s-a părut interesant cum sună, cu toate că aproape toți cei pe care i-am întâlnit acolo aveau o tangență cu domeniul. Eram din alt film, dar îmi plăcea. Și așa am ajuns să-mi cunosc orașul, să-l văd din altă perspectivă, să mă apropii. Când am început să fiu „ghid turistic” de ocazie pentru pelerinii din Iași, am învățat odată cu ei multe lucruri faine și interesante.

Așa am aflat cum că Bulevardul Ștefan cel Mare era cândva Ulița Mare, uliță de mare importanță pentru vremurile acelea, că Palatul Culturii nu are 365 de camere așa cum spune legenda sau că există o Biserică Armenească în Iași care e considerată a fi cel mai vechi așezământ religios din oraș. Nu aș fi aflat nimic din toate acestea și multe altele dacă nu aș fi avut curajul să mă apropii de turism. Mai târziu, am realizat un internship în cadrul agenției de turism Icar Tours și am aflat cum e să lucrezi în echipă „din pasiune, pentru turism” și cum e să organizezi evenimente pline de dinamism și culoare în același registru.

La primul impact, pare că te confrunți cu un domeniu atât de vast, în care există posibilitatea să te rătăcești și să nu mai știi de unde ți-ai început călătoria. Garantez că nu e nimic mai frumos decât să cauți drumul spre ieșire. Afli multe lucruri, dai peste oameni minunați, peste povești frumoase și simți că locurile prind viață doar pentru tine. Indiferent de ce vrei să faci în turism, o carieră în domeniu nu poate fi decât o poartă către o lume mai altfel. Așa că, ia-ți inima în dinți, lasă orice fel de temere la ușă, și pășește către un univers în care nu poți decât să descoperi mereu lucruri noi și să cunoști experiențe deosebite. Mai mult decât atât, ai șansa să-i contaminezi și pe ceilalți cu bucuria de a călători și de a vedea în locurile simple încărcătura lor istorică sau frumusețea subtilă sesizată doar de un cunoscător.

Tu ce părere ai despre o carieră în turism?

Firuța Slevoacă

Sursă foto: http://www.goldenjob.org/step-in-the-career-management-for-success/