Acasă » Stiri » Turismul local- o necunoscută pentru județul Vaslui

*pentru inscrierea la cursurile de turism organizate de Crrt Iasi completati formularele de mai sus

Galerie foto

dscn0257 dscn0258 dscn0261 dscn0262

NEWSLETTER

Pentru a te abona la newsletter-ul nostru, introdu adresa ta de email mai jos. Vei primi un email de confirmare!

Turismul local- o necunoscută pentru județul Vaslui

Drumuri proaste, lipsa locurilor de cazare și dezinteresul autorităților sunt câteva dintre motivele care au îngropat turismul local în județul Vaslui. Obiectivele istorice importante din județ rămân neștiute și nevizitate de nimeni, nici măcar de turiștii români. Nicio agenție locală din cele 23 acreditate nu promovează turismul vasluian. Oamenii susțin că ar trebui să existe un interes sporit și pentru această ramură ce poate aduce venituri locuitorilor din zonă. Evident, în cele mai multe cazuri, vasluienii dau vina pe autoritățile locale și județene care nu se implică în realizarea unui proiect de acest gen, invocând varii motive pentru a se dezvinovăți.

Casa Personalităților din Bârlad, muzeele sătești din Grumezoaia, Giurcani, Tăcuta, muzeul viticol din Huși, mănăstirile Florești, Moreni, Movila lui Burcel, rezervațiile paleontologice de la Mânzat- sunt doar câteva dintre obiectivele turistice ce ar putea să fie promovate. Județul Vaslui mai are, însă, și monumente și case memoriale, muzee și parcuri  de o valoare și o importanță deosebită. Nimeni nu se înghesuie, totuși, să le scoată în lume.

Potrivit unui reprezentant al unei agenții de turism, motivele neimplicării sunt, în primul rând, legate de infrastructură. „Am încercat să promovăm obiectivele turistice din județ, dar ne-am lovit de infrastructură, care nu este foarte ridicată. Mă refer aici la drumuri. Ca să ajungem la o mănăstire sau la alte obiective turistice, drumurile sunt aproape impracticabile. Lipsa unor cazări cu un preț avantajos ne împiedică, din nou, să atragem turiștii aici, în această zonă.”, a declarat același reprezentant al agenției de turism.

O altă problemă dureroasă a turismului vasluian este că o parte din monumentele istorice au început deja să se deterioreze, dovedind o dată în plus lista de interese a celor care ar trebui să se ocupe de imaginea județului.

Sursă text: Radio România Iași

Sursă foto: wikipedia.org